Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@22:56:34 GMT

تاثیر اسید چرب بر سلول سرطانی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۰۶۰۹

تاثیر اسید چرب بر سلول سرطانی چیست؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، محققان ثابت کرده اند که یک اسید چرب به نام dihomogamma-linolenic یا DGLA می‌تواند سلولهای سرطانی انسان را از بین ببرد.

این مطالعه که در تاریخ 10 ژوئیه در Developmental Cell منتشر شد، نشان داد که DGLA می تواند در مدل حیوانی و در سلول‌های سرطانی انسان، فروپتوسیس را القا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروپتوسیس نوعی مرگ و میر سلولی وابسته به آهن است که در سالهای اخیر کشف شد و به عنوان کانونی برای تحقیقات بیماری تبدیل شده است زیرا از نزدیک با بسیاری از فرایندهای بیماری ارتباط دارد.

جنیفر واتس، استادیار دانشگاه ایالتی واشنگتن و نویسنده مسئول این مقاله گفت: این کشف پیامدهای بسیاری از جمله گامی به سمت درمان احتمالی برای سرطان دارد.

اگر بتوانید DGLA را دقیقاً به یک سلول سرطانی تحویل دهید، فروپتوسیس اتفاق می‌افتد و منجر به مرگ سلول تومور می‌شود. همچنین، دانستن اینکه این چربی باعث ایجاد فروپتوسیس می‌شود نیز ممکن است بر نحوه فکر کردن در مورد شرایطی از قبیل بیماری کلیوی و تولید عصبی در جایی که می‌خواهیم از این نوع مرگ سلولی جلوگیری کنیم، تأثیر بگذارد.

DGLA یک اسید چرب اشباع نشده است که به مقدار کمی در بدن انسان وجود دارد، هرچند به ندرت در رژیم غذایی انسان موجود است. در مقایسه با اسیدهای چرب دیگر، مانند آنهایی که در روغن ماهی وجود دارد، DGLA نسبتاً مورد مطالعه قرار گرفته است.

مارکوس پرز از اساتید دانشگاه واشنگتن گفت: «بسیاری از مکانیسم هایی که در کرم‌های لوله‌ای دیدیم از جمله وجود آهن فعال ردوکس و عدم توانایی در ترمیم چربی های اکسیده شده با ویژگی های فروپتوسیس در سیستم های پستانداران سازگار است.»

واتس و پرز با اسکات دیکسون از دانشگاه استنفورد برای بررسی تطابق این نتایج با سلول‌های انسانی همکاری می کند.

محققان با در نظر گرفتن آنچه که از کرم‌های لوله‌ای آموخته بودند، نشان دادند که DGLA می تواند در سلولهای سرطانی انسان القا شود. آنها همچنین تعامل کلاس اسیدهای چرب دیگری بنام اترلیپید را یافتند که دارای اثر محافظتی در برابر DGLA است. وقتی اترلیپید را بیرون آوردند، سلول‌ها با حضور DGLA سریعتر از بین می روند.

انتهای پیام/

178 / 336 اسید چرب سلولهای سرطانی فروپتوسیس بیماری کلیوی اسید چرب اشباع نشده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اسید چرب سلولهای سرطانی بیماری کلیوی اسید چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذای پزشکی تولید شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اصغر خسروشاهی اصل در توضیح طرح پژوهشی خود با عنوان «تهیه و تعیین ویژگی امول ژل‌های خوراکی حامل لیپاز پانکراسی» گفت: موضوع تحقیق یکی از نیازهای جامعه است که در بیماری نارسایی پانکراس کاربرد دارد؛ چرا که در این بیماری، پانکراس به تدریج توانایی تولی آنزیم‌های پانکراتیک را از دست می‌دهد. در این صورت جذب چربی و پروتئین مختل می‌شود.

خسروشاهی افزود: لیپاز پانکراس یکی از آنزیم‌های بسیار مهم برای هضم چربی‌ها است و از ناپایدارترین آنزیم‌های پانکراتیک به شمار می‌رود. مهمترین مشکل افرادی که نارسایی پانکراس دارند، کمبود یا فقدان آنزیم لیپاز است.

این پژوهشگر حوزه سلامت بیان کرد: کمبود هضم لیپولیتیک پانکراسی غیر قابل جبران است و چون منبع عمده انرژی چربی است احتمال سوء تغذیه افزایش پیدا می‌کند و به دنبال آن فقر ویتامین و ریزمغذی‌ها ایجاد می‌شود. همین امر موجب نارسایی پانکراس آنزیم لیپاز به بدن می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه، ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است؛ می‌توان از آن در تهیه غذاهای پزشکی که داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور می‌دهند استفاده کرد.

این دانش آموخته دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه Reading انگلستان در ادامه به تعریف غذاهای پزشکی پرداخت و گفت: غذاهای پزشکی، نسل جدیدی از غذاها هستند که با غذاهای متداول و نیز غذاهای فراسودمند متفاوتند و هدف از تهیه و مصرف این دسته از غذاها کمک به درمان بیماران است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ژلان قادر به تشکیل هیدروژل‌های وابسته به دما و مقاوم به اسید است، می‌توان در تهیه غذاهای پزشکی از آن استفاده کرد تا داروی مورد نظر را از معده به سلامت عبور دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • غذای پزشکی تولید شد
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد