Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@23:42:21 GMT

عوارض بعد ازکرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۱۲۷۴۷

عوارض بعد ازکرونا چیست؟

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: برای صحبت در مورد عوارض قطعی کرونا نیاز به گذشت زمان و مطالعات گسترده تری است ولی با وجود این شاهد عوارض متعددی در طول دوره بیماری هستیم که از مهمترین آن‌ها عوارض قلبی- عروقی و مغزی به دلیل افزایش انعقاد پذیری در خون است. ناطقان: دکتر سعیده آذری  با اشاره به ماندگاری علایم در بدن بیماران کرونایی، اظهار کرد: بیماران با درگیری شدید ریوی و بیماران دچار حوادث عروقی در قلب و مغز زمان طولانی تری درگیر عوارض بعدی هستند که می‌تواند ماندگار باشد، از جمله این بیماری‌ها شامل فیبروز ریوی و اختلالات عضله قلب(کاردیومیوپاتی)، سندرم خستگی مزمن مجموعه‌ای، ضعف، درد عضلانی، اختلالات خواب و نوسانات روحی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






وی ادامه داد: این موارد بیشتر در بیماران پس از بهبودی از بیماری کرونا مشهود بوده و یکی از علل شایع آن آزاد شدن وسیع فاکتورهای التهابی در خون طی روند بیماری است.

آذری با بیان این‌که برخی افراد که دارای بیماری‌های زمینه‌ای خاص هستند، ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری دارند و معمولا فرم شدیدتری از بیماری و عوارض آن را تجربه می‌کنند، خاطرنشان کرد: بیماران قلبی و کسانی که مشکلات زمینه‌ای ریوی دارند نیز در این دسته قرار دارند.

وی تصریح کرد: البته شناخت ما از ماهیت این ویروس کافی نبوده و نیاز به مطالعات بیشتری روی بیماران است.
کروناویروس به سد خونی مغز آسیب می‌رساند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد و پیامدهای عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-19 به همراه داشته باشد.

به گزارش مدیکال‌اکسپرس، کروناویروس به سلول‌های خاصی روی سطح سلول میزبان متصل می‌شود تا راهی را برای ورود به سلول پیدا کند. ورود ویروس به سلول میزبان، واکنش ایمنی غیرمنتظره‌ای را به همراه دارد. بیشتر آثار این حمله، در ریه‌ها دیده می‌شود و به همین دلیل است که افراد مبتلا به کووید-19، به مشکلات شدید تنفسی دچار می‌شوند.

مشکلات تنفسی، تنها بخشی از آثار حمله کروناویروس به سلول میزبان هستند. حدود ۳۰ تا ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-19، مشکلات عصبی مانند گیجی، سردرد، تهوع و از دست دادن تمرکز را تجربه می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که کروناویروس، سلول‌های سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اگرچه هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کروناویروس به مغز نیز حمله می‌کند اما پژوهشگران "دانشگاه تمپل" (Temple University) آمریکا باور دارند که پروتئین‌های خوشه‌ای کروناویروس می‌توانند به واکنش‌های التهابی "سلول‌های درون‌رگی" یا "سلول‌های اندوتلیال" (endothelial cells) منجر شوند که سد خونی مغز را شکل می‌دهند.

این پژوهش نشان می‌دهد که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند به نشت سد خونی مغز و مختل شدن شبکه‌های عصبی درون مغز شود.

پروفسور "سرویو رامیرز" (Servio Ramirez)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که کروناویروس با استفاده از پروتئین‌های خوشه‌ای خود می‌تواند به عفونت سلول‌های میزبان منجر شود.

پژوهشگران در این پروژه، تاثیر پروتئین‌ خوشه‌ای کروناویروس را بر سلول‌های کشت شده اندوتلیال مغز مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که عملکرد سلول‌ها هنگام برخورد با پروتئین‌ خوشه‌ای تغییر می‌کند. همچنین آنها دریافتند که پروتئین خوشه‌ای کروناویروس می‌تواند عملکرد سد خونی مغز را تحت تاثیر قرار دهد.

رامیرز افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهند که کروناویروس و پروتئین خوشه‌ای آن می‌توانند ثبات سد خونی مغز را به هم بریزند. تغییر عملکرد سد خونی مغز می‌تواند پیامدهای عصبی منفی برای بیماران مبتلا به کووید-19 به همراه داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Neurobiology of Disease" به چاپ رسید.
منبع: تابناک برچسب ها: کرونا ، ناطقان ، بیماری ، عروقی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا ناطقان بیماری عروقی مبتلا به کووید 19 سد خونی مغز سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۲۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های سراسر جهان به شمار می‌رود که خواص متعددی برای سلامتی به همراه دارد، اما در عین حال استفاده بیش از اندازه این نوشیدنی می‌تواند عوارضی از جمله افزایش فشار خون، سردرد، اضطراب، خستگی، سرگیجه، سوزش معده و لرزش عضلات را متوجه افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قهوه به عنوان یک نوشیدنی در بسیاری از نقاط دنیا مورد مصرف قرار می‌گیرد که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود و انواع مختلف دارد، حاوی مواد معدنی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است؛ مهمترین ماده مؤثر در قهوه کافئین است، کافئین موجود در قهوه بلافاصله پس از نوشیدن جذب بدن و وارد گردش خون می‌شود و بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد.

در واقع کافئین ابتدا عامل ایجاد آدنوزین که حامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی است را از کار می‌اندازد و سپس بر عامل تولید نوراپی نفرین و دوپامین اثر می‌کند و تولید آن‌ها را افزایش می‌دهد؛ مزایای قهوه برای بسیاری از افراد در سنین مختلف به اثبات رسیده است و به دلیل خواص متعددی که برای سلامتی دارد، انگیزه افراد برای استفاده از این نوشیدنی محبوب را افزایش می‌دهد.

مزایای مصرف قهوه

از جمله مزایای مصرف قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش سطح انرژی و کاهش خواب آلودگی کمک به افزایش فعالیت‌های فیزیکی و جلوگیری از بی حالی و کرختی در طول روز کاهش توده چربی بدن و کمک به افزایش سوخت و ساز و در نتیجه لاغری کاهش ریسک ابتلاء به بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب کمک به کنترل بیماران دیابتی به ویژه دیابت نوع ۲ کاهش ریسک ابتلاء به زوال عقل و آلزایمر کاهش ریسک ابتلاء به بیماری پارکینسون افزایش قدرت باروری در مردان بهبود سلامت پوست به دلیل خواص ضد التهابی و ضد پیری بهبود سلامت قلب با کاهش فشارخون افزایش تنوع میکروبیوم‌های معده و روده و کمک به فرآیند هضم غذاها و بهبود سلامت گوارشی افراد کاهش ریسک ابتلاء به سنگ کیسه صفرا با پیشگیری از عوامل ابتلاء به این بیماری (اگر مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستید، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید) حاوی آنتی‌اکسیدان‌های زیاد و کمک به درمان سلول‌های آسیب دیده پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی و کاهش التهاب‌ها در بدن که عامل انواع بیماری‌های خود ایمنی هستند کمک به پیشگیری و درمان افسردگی

تأثیر قهوه بر لاغری و کمک به تناسب اندام

کافئین به تناسب اندام هم کمک می‌کند، چون با یاری رساندن به روده و ایجاد تغییرات در ذخایر چربی، ریسک ابتلاء به مشکلات مختلفی که به اضافه‌وزن مربوط می‌شوند مانند مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد، پژوهشگران دریافته‌اند افرادی که مقادیر بیشتری از قهوه را به صورت مداوم مصرف می‌کنند، به خصوص در میان آقایان، سطوح چربی کمتری در بدن خود دارند.

پژوهشگران متوجه این نکته هم شده‌اند که میان مصرف قهوه و میزان فعالیت‌های ورزشی، ارتباطی مستقیم وجود دارد، زنانی که در روز یک یا دو لیوان قهوه می‌نوشند، ۱۷ درصد شانس بیشتر برای رسیدن به سطح فعالیت‌های فیزیکی پیشنهادی در روز برای سلامتی خود را دارند.

به طور کلی، قهوه علاوه بر تحریک سوزاندن چربی، باعث کاهش اشتها می‌شود و در نتیجه باعث کاهش میزان کالری مصرفی در طول روز خواهد شد، نتایج تحقیقات موجود نشان می‌دهند که نوشیدن منظم قهوه سبب افزایش قابل ملاحظه در متابولیسم بدن و در نتیجه، تقویت چربی سوزی می‌شود.

تأثیر قهوه بر بیماری آلزایمر و پارکینسون

بیماری آلزایمر، که به عنوان بیماری قدیمی شناخته می‌شود، بر سالمندان بالای ۶۵ سال تأثیر می‌گذارد و عامل اصلی زوال عقل است، همچنین شایع‌ترین بیماری اعصاب در سراسر جهان است که به تدریج افراد مبتلا به آلزایمر مهارت‌های حافظه خود را از دست می‌دهند؛ بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف کنندگان قهوه می‌توانند بیش از ۶۵ درصد شانس ابتلاء به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

بعد از بیماری آلزایمر، پارکینسون دومین بیماری عصبی شایع است که هنوز هیچ درمان شناخته شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد، این بیماری در زمانی ایجاد می‌شود که نورون‌ها، دوپامین را در مغز مرده تولید می‌کنند، در افرادی که قهوه می‌نوشند حدود ۳۲ تا ۶۰ درصد این احتمال کاهش می‌یابد و می‌توان اعتقاد داشت این موضوع به این دلیل است که کافئین دارای اثر مثبت روی انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین است.

فواید نوشیدن قهوه برای کبد

خواص قهوه تلخ برای کبد هم قابل‌توجه است، این موضوع درباره افرادی صدق می‌کند که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند؛ مصرف این میزان و بهره‌گیری از فواید قهوه تلخ می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد، حتی نوشیدن قهوه بدون کافئین هم می‌تواند باعث کاهش سطح آنزیم‌ها را در کبد شود.

محققان ایتالیایی در تحقیقات مختلف متوجه شده‌اند خطر ابتلاء به سرطان کبد هم در بعضی از مصرف‌کنندگان قهوه به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا کرده است، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند، می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۵۰ درصد یا حتی بیشتر، کاهش دهند.

قهوه از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

کرم خوردگی نوعی بیماری دندانی است و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که قهوه می‌تواند به جلوگیری از کرم خوردگی کمک کند.

عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه

از جمله عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش فشار خون سردرد اضطراب خستگی سرگیجه سوزش معده لرزش عضلات بی‌خوابی (دشواری در به خواب رفتن یا کسب خواب کافی) تپش قلب یا ریتم غیر عادی ضربان قلب تکرر ادرار کم‌آبی پوکی استخوان بیشتر در دوران پس از یائسگی (اگر رژیم غذایی حاوی کلسیم کافی نباشد) افزایش سطح کلسترول خون (ناشی از قهوه فیلتر و جوشانده‌نشده) تأثیر قهوه بر افزایش اضطراب

کافئین به افزایش سطح هشیاری شهرت دارد و برای اینکه قادر به چنین کاری باشد، اثرات «آدنوزین» را در بدن خنثی می‌کند، از سوی دیگر کافئین به آزادسازی «آدرنالین» کمک می‌کند که افزایش انرژی را به همراه می‌آورد، هنگامی که قهوه را در مقادیر بالا مصرف می‌کنید، این اثرات شکلی برجسته‌تر به خود می‌گیرد و منجر به بروز حس تشویش و اضطراب می‌شوند.

در واقع «اختلال اضطراب ناشی از کافئین» یکی از چهار سندرم مرتبط به کافئین است که از سوی اتحادیه روان‌شناسان آمریکا به رسمیت شناخته شده است، در گزارش‌ها آمده که مصرف یک هزار میلی‌گرم کافئین یا بیشتر در روز می‌تواند به شکل‌گیری حس اضطراب و بی‌قراری در بیشتر افراد شود، اما برای افراد حساس به کافئین، این اتفاق حتی با مصرف مقادیر بسیار کمتر هم رخ می‌دهد؛ بنابراین اگر به صورت مداوم احساس تشویش، بی‌قراری و اضطراب دارید، میزان مصرف کافئین خود را بررسی کنید و در صورت نیاز از آن بکاهید.

کد خبر 750229

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد