Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان به بررسی چرایی اختلال در حس بویایی مبتلایان به ویروس کرونا پرداختند. خبرگزاری میزان - دانشمندان در حال کشف سرنخی برای توضیح چگونگی حمله ویروس کرونا به سیستم عصبی با مطالعه یک عارضه جانبی عجیب و غریب از عفونت هستند که حس بویایی مبتلایان را برای ماه‌ ها با اختلال مواجه می‌کند.   به گزارش «وال استریت ژورنال»، از زمان آغاز جهانی همه گیری، پزشکان سعی دارند عواملی که باعث می‌شود تا ۸۰ درصد بیماران دچار «آنوزمیا»، اختلال موقت بویایی، شوند را شناسایی و کشف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حس بویایی بیشتر بیماران ظرف یک یا دو هفته بهبود می‌یابد اما احتمالا ۱۰ تا ۲۰ درصد از کسانی که اختلال بویایی را تجربه می‌کنند، مدت زمان بیشتری حس بویایی خود را از دست می‌دهند و هنگامی که این حس به ظاهر بر می‌گردد، رایحه‌های آشنا و حتی بوی بدن خود را به شکلی دیگر و در برخی موارد آزار دهنده حس می‌کنند.   به طور مثال ممکن است از نظر این افراد، سیب زمینی سرخ کرده بوی گوشت فاسد را بدهد؛ یا قهوه بوی لاستیک سوخته بدهد.    این وضعیت که به «پاروسمیا» شناخته می‌شود، در نتیجه مخلوط شدن سیگنال‌های بین نورون‌های (سلول‌های عصبی) حسی بویایی و سلول‌های عصبی واقع در حفره بینی است که رایحه‌ها را تشخیص می‌دهند و بخشی از مغز که بو‌ها رمزگشایی و تفسیر می‌کند.    «پاروسمیا» همچنین در بیمارانی که به عفونت‌های ویروسی و باکتریایی دیگری از جمله آنفلوانزا مبتلا شده اند، دیده شده است که این ویروس‌ها به طور مستقیم به سلول‌های عصبی حمله کرده و به آنها آسیب می‌رسانند. بیشتر بخوانید: نگرانی و هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره توزیع ناعادلانه واکسن کرونا رکورد مرگ و میر و ابتلا در آمریکا و روسیه سوال اصلی این است که آیا ویروس کرونا به طور مستقیم به سلول‌های عصبی حمله کرده و آنها را از بین می‌برد؟   ظهور گسترده «پاروسمیا» بیانگر این واقعیت است که در برخی از بیماران، سلول‌های عصبی بویایی قطعا از بین می‌روند؛ ایده اصلی این است که این سلول‌های عصبی از طریق مکانیسم غیرمستقیم از بین می‌روند.   خبر خوب در مورد «پاروسمیا» این است که وقوع آن نشان می‌دهد حس بویایی به تدریج به حالت عادی برگشته و بدن آسیب عصبی ناشی از ویروس را ترمیم می‌کند.    سلول‌های عصبی بویایی آسیب دیده یا از بین رفته می‌توانند حس بو را از طریق فرستنده‌های شاخه مانند به نام آکسون، که از طریق منافذ میکروسکوپی در بخشی از جمجمه به نام صفحه غربالی به مغز متصل شده اند، دوباره تولید کرده و دوباره به وجود آورند.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا تحولات بین الملل کرونا سلول های عصبی حس بویایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۸۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • اختلال در جمع آوری آبگرفتگی ها در اهواز به علت قطع برق
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا