Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@22:38:31 GMT

سرطان ریه چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۹۸۷۴

هرچه زودتر در زندگی شروع به سیگار کشیدن کنید، مدت زمانی که سیگار می کشید و تعدد سیگارهای روزانه، خطر ابتلا به سرطان ریه را بیشتر می کند. ناطقان: سرطان ریه، سرطانی است که در بافت های ریه، معمولاً در سلول هایی که مجاری عبور هوا را تشکیل می دهند، ایجاد می شود.

در مجموع دو نوع اصلی سرطان ریه وجود دارد: سرطان ریه سلول های کوچک و سرطان ریه سلول های بزرگ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این دو نوع سرطان متفاوت رشد می کنند و با آنها با شیوه های درمانی متفاوتی برخورد می شود. سرطان ریۀ سلول کوچک، نوع شایع آن است.
چه کسانی در معرض خطر سرطان ریه هستند؟

سرطان ریه می تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد، اما عوامل خاصی وجود دارد که خطر ابتلا به آن را افزایش می دهد:

سیگار کشیدن مهمترین عامل خطر سرطان ریه است. استعمال دخانیات حدود 9 مورد از 10 مورد سرطان ریه در مردان و حدود 8 مورد از 10 مورد سرطان ریه در زنان را ایجاد می کند.

 هرچه زودتر در زندگی شروع به سیگار کشیدن کنید، مدت زمانی که سیگار می کشید و تعدد سیگارهای روزانه، خطر ابتلا به سرطان ریه را بیشتر می کند. اگر زیاد سیگار بکشید و هر روز الکل بنوشید یا از مکمل های بتا کاروتن استفاده کنید، این خطر بیشتر نیز می شود.

سرطان ریه

    اگر سیگار را ترک کرده باشید، خطر ابتلای شما به سرطان ریه کمتر از زمان سیگار کشیدن است، اما همچنان خطر بیشتری نسبت به افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند، خواهید داشت.

    دود سیگار: ترکیبی از دود ناشی از سیگار و دودی است که توسط فرد سیگاری خارج می شود. وقتی آن را استشمام می کنید، در معرض همان عوامل سرطانی سیگاری ها قرار می گیرید، اگرچه در مقادیر کمتری.

    سابقه خانوادگی سرطان ریه

    قرار گرفتن در معرض آزبست، آرسنیک، کروم، بریلیم، نیکل، دوده یا قیر در محل کار

    در معرض تابش ناشی از پرتودرمانی به پستان یا قفسۀ سینه

    وجود رادون در خانه یا محل کار

    آزمایشات تصویربرداری خاصی مانند سی تی اسکن

    عفونت ایدز

    آلودگی هوا

علائم سرطان ریه چیست؟

گاهی اوقات سرطان ریه هیچ علائم و نشانه ای ایجاد نمی کند. ممکن است در طی عکس برداری از قفسه سینه که برای یک وضعیت دیگری انجام می شود تشخیص داده شود. اگر علائمی دارید، ممکن است شامل علایم زیر شود:

    درد یا ناراحتی در قفسه سینه

    سرفه ای که با گذشت زمان از بین نمی رود یا بدتر می شود

    مشکل تنفس

    خس خس سینه

    خون در خلط

    گرفتگی صدا

    از دست دادن اشتها

    کاهش وزن بدون دلیل مشخص

    خستگی

    مشکل در بلعیدن

    تورم در صورت و یا وریدهای گردن

چگونه سرطان ریه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص، پزشک شما موارد زیر را بررسی می کند :

    در مورد سابقه پزشکی و سابقه خانوادگی شما سوال کند

    یک معاینه بدنی انجام دهد

    احتمالاً آزمایش های تصویربرداری مانند عکسبرداری از قفسه سینه یا سی تی اسکن قفسۀ سینه را انجام می دهد

    ممکن است تست های آزمایشگاهی انجام دهد، از جمله آزمایش خون و خلط

    ممکن است از ریه نمونه برداری (بیوپسی) شود

اگر مبتلا به سرطان ریه هستید، ممکن است پزشک شما آزمایشات دیگری را برای تعیین میزان گسترش سلول های سرطانی از طریق ریه ها، غدد لنفاوی و سایر اعضای بدن انجام می دهد.

این روش، مرحله بندی ( استیج بندی سرطان) نامیده می شود. دانستن نوع و مرحله سرطان ریه به ارائه دهندۀ خدمات پزشکی کمک می کند تا تصمیم بگیرد که شما به چه نوع درمانی نیاز دارید.
روش های درمانی سرطان ریه چیست؟

برای بیشتر بیماران مبتلا به سرطان ریه، درمان های فعلی، سرطان را درمان نمی کند. درمان شما به نوع سرطان ریه، میزان گسترش آن، سلامت عمومی شما و سایر عوامل دیگر بستگی دارد. ممکن است بیش از یک نوع درمان نیاز داشته باشید.
درمان های سرطان سلول های کوچک ریه شامل این موارد است:

    عمل جراحي

    شیمی درمانی

    پرتو درمانی

    ایمونوتراپی

    لیزر درمانی، که از پرتوی لیزر برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده می کند.

    قرار دادن استنت آندوسکوپی: آندوسکوپ ابزاری نازک و لوله مانند است که برای مشاهده بافت های داخل بدن استفاده می شود. که ممکن است برای قرار دادن دستگاهی به نام استنت استفاده شود. استنت به باز شدن راه هوایی که توسط بافت غیر طبیعی مسدود شده است، کمک می کند.

روش های درمانی سرطان ریه سلول های غیر کوچک شامل موارد زیر است:

    عمل جراحي

    پرتو درمانی

    شیمی درمانی

    درمان هدفمند، که از داروها یا مواد دیگری استفاده می کند که به سلولهای سرطانی خاص حمله می کنند و آسیب کمتری به سلولهای طبیعی دارند.

    ایمونوتراپی

    لیزر درمانی

    فتودینامیک درمانی: که از دارو و نوع خاصی از نور لیزر برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده می کند.
    جراحی بینی، که از ابزاری برای انجماد و تخریب بافت غیرطبیعی استفاده می کند.

    الکتروکاتر، درمانی است که با استفاده از یک پروب یا سوزن که توسط جریان الکتریکی گرم می شود، بافت غیر طبیعی را از بین می برد.

آیا می توان از سرطان ریه جلوگیری کرد؟

اجتناب از عوامل خطر ممکن است به جلوگیری از سرطان ریه کمک کند:

    ترک سیگار: اگر سیگار نمی کشید، شروع نکنید.

    قرار گرفتن در معرض مواد خطرناک در محل کار را کاهش دهید.

    قرار گرفتن در معرض رادون را کاهش دهید. آزمایش های رادون می تواند نشان دهد که آیا خانه شما دارای سطح بالایی از رادون است یا خیر. شما می توانید یک کیت تست بخرید یا یک متخصص را برای انجام آزمایش رادون استخدام کنید.

منبع: عصر ایران برچسب ها: سرطان ، ریه ، سیگار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان ریه سیگار سرطان ریه سیگار کشیدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی

پانزدهم سپتامبر ۲۰۲۰ (۲۵ شهریور ۱۳۹۹) هنگامی که سران دو دولت عربی امارات و بحرین در قالب معاهده ابراهیم به میزبانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا، توافق عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را امضا کردند، شاید کمتر ناظر و تحلیلگری فکر می‌کرد که این توافقنامه سیاسی - امنیتی که آن روز‌ها رویکرد اقتصادی‌اش بیشتر تبلیغ می‌شد و حتی به نفع صلح و امنیت منطقه تفسیر می‌شد، به سرنوشتی دچار شود که اکنون نه فقط هیچ اثری از آن نیست که اکنون دانشجویان دانشگاه‌های امریکا، اروپا و کانادا مدافع آرمان فلسطین شده‌اند و اعتراضات گسترده آنها به چالشی امنیتی برای سران دولت‌های غربی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

هدف خطرناک‌ترین توافق عادی‌سازی روابط، ادغام رژیم صهیونیستی در جوامع عربی و اسلامی و نادیده گرفتن مسئله فلسطین در ازای برخی منافع اقتصادی بود، که این طرح امنیتی و سیاسی قرار بود از طریق گشایش سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در پایتخت‌های عربی اجرایی شود که حتی زمزمه‌هایی برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی هم شنیده شد. 

عملیات غرورانگیز مجاهدان فلسطینی در قالب طوفان الاقصی در ۱۵ مهر سال ۱۴۰۲ (۷ اکتبر ۲۰۲۳)، اما همه این رشته‌ها را پنبه کرد و چنان ضربه‌ای به رژیم صهیونیستی زد که هیمنه آن در ابعاد دفاعی، امنیتی، نظامی و اجتماعی یکجا فروپاشید. 

رژیم صهیونیستی پس از آن برای جبران حیثیت از بین رفته خود با حمایت و پشتیبانی امریکا و دیگر شرکای غربی‌اش، حملات موشکی، توپخانه‌ای و زمینی گسترده‌ای را علیه ساکنان بی‌دفاع غزه در گستره ۳۶۰ کیلومتر مربع تدارک دید که حاصل آن شهادت ۳۴ هزار نفر از زنان و کودکان این جغرافیای کوچک است، بی‌آنکه در حوزه نظامی دستاوردی برای سران رژیم صهیونیستی درپی داشته باشد. همین جنایات و نسل کشی هاست که اکنون و پس از قریب به هشت ماه از عملیات طوفان الاقصی، فلسطین نه تنها مسئله دنیای اسلام که فراتر از آن به مسئله اول جهان تبدیل شده است. 

گسترش دامنه اعتراضات دانشجویی در امریکا و اروپا علیه رژیم صهیونیستی که این روز‌ها با شدیدترین روش‌های پلیسی، به خشونت کشیده شده است، فقط نمونه‌ای از این خیزش جهانی است که روز به روز در حال افزایش است. مهاجرت معکوس یهودیان از سرزمین‌های اشغالی، اختلافات درونی سران ارتش صهیونیستی و شکنندگی و بی‌ثباتی سیاسی هم از چالش‌های امنیتی است که هراز گاهی اخبار آن به رغم سانسور شدید، سر از رسانه‌ها در می‌آرود. رژیم «غیرقابل ترمیم» صهیونیستی، اما با وجود این همه چالش امنیتی، دفاعی و سیاسی ۱۳ فروردین ماه گذشته دست به حماقت بزرگ‌تری زد و ساختمان کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه را هدف حمله موشکی قرار داد که طی آن هفت تن از مستشاران جمهوری اسلامی ایران را به شهادت رساند. 

سران رژیم شاید با این تصور که جمهوری اسلامی ایران از رویارویی مستقیم ابا خواهد داشت و در صورت اقدام متقابل ایران، امریکا و دولت‌های غربی را در کنار خود خواهند داشت، دست به قمار بزرگی زدند که نتیجه آن از هر دو سو باخت مطلق بود. پس از حمله تروریستی به بخش کنسولی جمهوری اسلامی ایران در دمشق، صبر استراتژیک جمهوری اسلامی ایران به سر آمد و رهبر معظم انقلاب اسلامی، رسماً و علناً از پاسخ پشیمان کننده و سیلی به سران رژیم صهیونیستی سخن به میان آوردند.

وعده‌ای که چندان طول نکشید و بامداد ۲۶ فروردین نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در یک عملیات ترکیبی که «وعده صادق» نامگذاری شد، با استفاده از انواع پهپاد‌ها و موشک‌های بالستیک و کروز، مواضع دفاعی و امنیتی رژیم صهیونیستی را درهم کوبید. آن‌هم در شرایطی که به اذعان بسیاری بیش از ۲۰ کشور از جمله شرکای غربی و متحدان منطقه‌ای در مقابله پدافندی با حمله تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران بسیج شدند و در عمل نتوانستند مانع از عبور موشک‌ها و پهپاد‌های تهاجمی ایران از آسمان رژیم اشغالی و گنبد آهنین پوشالین شوند.

اکنون که تحولات سه سال گذشته را مرور می‌کنیم، نه تنها از طرح عادی‌سازی روابط خبری نیست، که سران رژیم صهیونیستی در حصار‌های امنیتی خود هم احساس نا امنی می‌کنند. آنها نه تنها با حملات جنایتکارانه نتوانستند غزه را فتح کنند و اسرای نظامی خود را آزاد کنند، بلکه برای رهایی از این باتلاق خود ساخته، حاضر شده‌اند به مطالبات مجاهدان فلسطینی تن بدهند و برای به تأخیر انداختن مرگ تدریجی خود زمان بخرند. اما این تحرکات نتیجه‌ای در اصل ماجرا ایجاد نخواهد کرد. رژیم صهیونیستی اکنون نزد افکار عمومی جهان مرده است و دانشگاه‌های امریکا و اروپا به جنازه او لگد می‌زنند. روند تحولات هیچ چشم انداز روشنی را برای رژیم صهیونیستی ترسیم نمی‌کند، سرطان بدخیم اسرائیل روز‌های پایانی خود را سپری می‌کند.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پاکسازی ریه با سیگار کشیدن!
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • ژست سیگار به دستِ سحر دولتشاهی در کنار پیمان معادی در پشت صحنه افعی
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • بانوی پرسپولیسی مهمان تمرین؛ استقبال اوسمار از زنی که با سرطان می‌جنگد + فیلم
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد