Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@21:15:11 GMT

عامل اصلی مرگ بیماران کرونایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۰۶۶۴

عامل اصلی مرگ بیماران کرونایی چیست؟

عامل اصلی مرگ و میر در بیماران کرونایی شناسایی شد.

به گزارش برنا؛ کرونا ویروس کشنده ای است. با جهش های خطرناک تر کرونا هم مواجه می شویم. روزانه بسیاری از افراد در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند. هنوز تحقیقات درباره مرگ افراد از طریق کرونا ویروس ادامه یابد. محققان در تازه ترین تحقیق به حقایقی درباره عامل مرگ افراد در اثر کرونا دست یافته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افزایش شواهد بالینی، دانشمندان دانشگاه آلبرتای کانادا دریافتند علت اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ فعال شدن پروتئین خطرناکی در خون است که  طوفان سیتوکین  را منجر می‌شود.

این گروه دریافتند که سطح پروتئینی به نام گالکتین- ۹ در پلاسمای خون بیماران مبتلا به کووید -۱۹ به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد این بدان معناست که بین سطح گالکتین -۹ و سیتوکین‌های پیش التهابی منتشر شده در خون که می‌تواند منجر به طوفان سیتوکین شود، ارتباط مثبت وجود دارد.

نقش یک پروتئین در مرگ کرونایی ها

این تحقیق توسط شکرالله الهی، دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دندانپزشکی رهبری شد. الهی و تیمش با گسترش کار قبلی خود با HIV و بیماران سرطانی، پلاسمای خون ۱۲۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن‌ها دریافتند که میزان گالکتین -۹ در این بیماران به مراتب بیشتر از افراد مبتلا به HIV و سرطان است.

الهی که همچنین عضو موسسه تحقیقات سلامت زنان و کودکان و موسسه تحقیقات سرطان در آلبرتای شمالی است، می‌گوید: ما در گذشته گزارش داده بودیم که سطح گالکتین- ۹ در عفونت HIV و برخی سرطان‌ها افزایش می‌یابد؛ با این حال وقتی سطوح گالکتین -۹ در بیماران کووید -۱۹ را با HIV و بیماران سرطانی مقایسه کردیم، به راحتی توانستیم بیماران کرونایی را بر اساس سطح گالکتین -۹ تشخیص دهیم.

کشف سطح گالکتین -۹ بالا در بیماران کرونایی

یافته‌ها نشان می‌دهد که سطح گالکتین -۹ در بدن می‌تواند به عنوان نشانگر زیستی برای تشخیص کووید-۱۹ با استفاده از خون بیمار مورد استفاده قرار گیرد و به طور بالقوه یک ابزار غیر تهاجمی دیگر برای آزمایش کووید-۱۹ ارائه می‌دهد. الهی می‌گوید می‌توان از این سطوح برای نشان دادن شدت بیماری استفاده کرد، اگرچه مطالعه بیشتر در این زمینه مورد نیاز است.

کشف سطح گالکتین -۹ بالا در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به دلیل ارتباط مثبت بین پروتئین و طیف وسیعی از سیتوکین‌های ضد التهابی مهم است.

الهی می‌گوید: سیتوکین‌ها به عنوان پروتئین‌های سیگنال دهنده سلول‌های کوچک در کنترل و تعادل سیستم ایمنی نقش دارند؛ آن‌ها می‌توانند برخی از سلول‌ها را برای تنظیم سیستم ایمنی روشن یا خاموش کنند. در زمینه کرونا، مشکل این است که در تولید سیتوکین‌ها اختلال وجود دارد آن‌ها به سرعت در سطوح بالا آزاد می‌شوند. این چیزی است که ما آن را «طوفان سیتوکین» می‌نامیم.

الهی دریافت که گالکتین -۹ مسئول آموزش سلول‌های ایمنی است تا در صورت عفونت کووید-۱۹ با اتصال به سلول‌های ایمنی و مجبور ساختن سیتوکین‌ها، سلول‌های پیش التهابی را در واکنش به عفونت کووید-۱۹ آزاد کنند. علاوه بر این با آسیب دیدن بافت‌ها بر اثر التهاب، گالکتین- ۹ بیشتری از سلول‌ها آزاد می‌شود که سلول‌های ایمنی بیشتری را فعال کرده و سیتوکین‌های بیشتری را در یک چرخه معیوب آزاد می‌کند.

الهی گفت: طوفان سیتوکین ناشی از آن به بافت‌ها و اندام‌ها آسیب رسانده و باعث التهاب شدید می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود. حتی اگر بیماران از طوفان جان سالم به در ببرند، اختلال در سیستم ایمنی بدن می‌تواند عواقب پیوسته‌ای داشته باشد و می‌تواند با وضعیتی شناخته شود که به سندرم پس از کووید-۱۹ یا کووید طولانی معروف است.

او می‌افزاید: گام بعدی توسعه درمان‌هایی است که پروتئین را مسدود یا مهار می‌کنند. در حالی که ترکیباتی در دسترس هستند که می‌توانند به طور بالقوه مورد استفاده قرار گیرند، مانند لاکتوز یا آنتی بادی‌های ضد گالکتین- ۹، در حال حاضر هیچ درمانی در بازار به طور خاص برای مسدود کردن گالکتین- ۹ در انسان وجود ندارد.

الهی می‌گوید: ما اکنون به دنبال گسترش مطالعه خود به گروه وسیع‌تری از بیماران و سپس کار بر روی اثبات مفهوم در مدل‌های حیوانی هستیم.  چیزی که بیماران کووید را می‌کشد، ویروس نیست بلکه طوفان سیتوکین است؛ بنابراین اگر بتوانیم با مهار گالکتین -۹ آسیب طوفان سیتوکین را کاهش دهیم، می‌توانیم با کاهش عوارض، میزان بستری شدن را نیز کاهش داده و از مرگ و میر جلوگیری کنیم.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا بیماران کرونایی مبتلا به کووید طوفان سیتوکین سیتوکین ها کووید ۱۹ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • زائران حج مورد عنایت ویژه الهی هستند
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • اهل سنت بر اساس روش و سیره امام صادق(ع) حرکت کرده است
  • محفلی به نام شهدا در شهر شاهدیه
  • تکریم معلم از واجبات الهی است
  • امام فرشته‌ها کیست؟! + فیلم
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج