Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@06:04:04 GMT

پروتئین «سنبله» ویروس کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۲۹۹۰۵

پروتئین «سنبله» ویروس کرونا چیست؟

وجه تسمیه پروتئین «اس» این که شبیه خوشه یا سنبله‌ای است که از سطح ویروس خارج می‌شود.

به گزارش برنا؛ یکی از ویژگی‌های بیولوژیکی کلیدی ویروس کرونا و بسیاری ویروس‌های دیگر وجود «پروتئین سنبله» در ساختار این ویروس‌هاست که آن‌ها را قادر به نفوذ به سلول‌های میزبان و ایجاد عفونت در بدن قربانی می‌کند.

ویروس کرونا از سه پروتئین اصلی ساخته شده است: پروتئین غشایی (M)، پروتئین پاکتی (E) و پروتئین سنبله (S).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قیاس با پروتئین‌های «ام» (غشایی) و «ای» (پاکتی) که عمدتا در ساختار درونی ویروس هستند، پروتئین «اس» (سنبله) در سطح خارجی ویروس قرار دارد.

وجه تسمیه پروتئین «اس» این که شبیه خوشه یا سنبله‌ای است که از سطح ویروس خارج می‌شود. این پروتئین نقش اصلی را در نفوذ ویروس کرونا به سلول‌های میزبان و آغاز عفونت بازی می‌کند.

بدون وجود پروتئین سنبله، ویروس کرونا و برخی دیگر از ویروس‌ها قادر به چسبیدن به سلول‌های بدن میزبان بالقوه مثل انسان و حیوانات نیستند و نمی‌توانند با نفوذ به بدن قربانی، در آن عفونت ایجاد کنند.

از طرف دیگر، پروتئین سنبله ویروس کرونا در برابر «آنتی‌ بادی‌ های خنثی‌ساز» بدن نیز مقاومت می‌کند. این آنتی‌ بادی‌ های محافظتی به طور طبیعی توسط سیستم ایمنی هورمونی بدن انسان تولید می‌شوند. این آنتی‌ بادی‌ ها خود را به سطح ویروس‌ها می‌چسبانند و مانع ورودشان به سلول میزبان می‌شوند.

به این دلایل، پروتئین سنبله یکی از اهداف ایده‌آل برای پژوهش‌های ضد ویروسی و صنعت واکسن‌سازی است.

حساسیت پروتئین سنبله به آنتی‌ بادی‌ های خنثی‌ ساز باعث شده تا بسیاری از محققان به دنبال توسعه عواملی باشند که جلوی اتصال و کنش و واکنش پروتئین «اس» با سلول‌های بدن میزبان را می‌گیرد.

تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از چندین آنتی‌ بادی خنثی‌ ساز قوی، این پتانسیل را دارد که ویروس کرونا را به شیوه موثرتری هدف قرار داده و مصونیت آن در برابر خنثی‌سازی را کاهش دهد.

بدین ترتیب، یکی از شاخه‌های مهم پژوهش برای مقابله با ویروس کرونا، تحقیق بر روی نقاط قوت و ضعف پروتئین سنبله است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس بازی سیستم ایمنی بدن انسان صنعت کرونا پروتئین سنبله ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۲۹۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد

دکتر ابراهیم شهریاری گفت: در تاریخ ۹ اردیبهشت امسال، خانمی ۳۰ ساله به همراه همسرش به یکی از مراکز درمانی بخش خصوصی «مطب» مراجعه کرد.

وی ادامه داد: به دنبال تزریق آنتی بیوتیک، خانم دچار شوک آنافیلاکسی شد.

دکتر شهریاری افزود: بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و کار احیا انجام و خانم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان حضرت رسول اکرم کلاله بستری شد و اکنون نیز درحال درمان است.

وی با اشاره به شکایتی که در این خصوص شده است، گفت: در نظام پزشکی، پرونده تشکیل و به دادستانی ارجاع شد و اکنون درحال بررسی است.

 

منبع: صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟