Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:06:40 GMT

کاربرد باتری UPS چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۵۱۳۵

کاربرد باتری UPS چیست؟

ایسنا/قزوین اگر در حال برق رسانی به تجهیزات پزشکی حیاتی یا یک سری از دوربین‌های نظارتی باشید، یک سیستم باتری یو پی اس می‌تواند از شما در برابر از بین رفتن پوشش در صورت قطع برق محافظت کند. UPS مخفف عبارتUninterruptible Power Supply است، قطعه‌ای که فوراً به قطع برق پاسخ می‌دهد.

به گزارش ایسنا بنا بر اعلام امداد باتری، سیستم باتری یو پی اس صبا یک فاصله بین منبع تغذیه اصلی و برق پشتیبان شما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکل این است که حتی با وجود یک باتری پشتیبان یا ژنراتور قوی، ممکن است چندین دقیقه طول بکشد تا سیستم شما به از دست رفتن منبع برق اصلی شما پاسخ دهد و شروع به کشیدن از منبع جایگزین شما کند. در بیمارستان‌ها، بانک‌ها و سایر عملکردهای حیاتی، این چند دقیقه گرانبها می‌تواند موضوع مرگ و زندگی باشد. UPS طراحی شده است تا این مشکل را با پاسخگویی فوری حل کند، قدرت زیادی به سیستم ارائه دهد و سپس به محض راه اندازی، همه چیز را به سیستم پشتیبان شما تحویل دهد.

مهمترین چیزی که باید درک کنید این است که یک سیستم UPS به خودی خود یک نسخه پشتیبان طراحی نشده است. باتری متصل به سیستم یو پی اس شما قادر به تحمل بار ثابت برای بیش از چند دقیقه نخواهد بود. بنابراین، بسیار مهم است که شما یک سیستم پشتیبان در مقیاس کامل آماده داشته باشید تا در اسرع وقت آن را تحویل بگیرید.

عملکرد سیستم یو پی اس چگونه است؟

در حالی که عملکرد اصلی باتری UPS این است که شکاف بین قطع برق و برق پشتیبان را بپوشاند، همچنین می‌تواند سیستم شما را در شرایط عادی قابل اعتمادتر کند. این به این دلیل است که UPS باید نسبت به نوسانات منبع تغذیه ورودی فوق‌العاده حساس باشد تا در صورت قطع برق بلافاصله پاسخ دهد. در نتیجه، اگر در منطقه‌ای هستید که منابع تغذیه ناپایدار دارد، مانند یک دفتر صحرایی یا بیمارستان روستایی، UPS ممکن است برای حفظ سطح برق در هنگام فرورفتگی‌های آشفته و جهش‌های منبع تغذیه اصلی شما مفید باشد. در این مورد، یو پی اس در واقع هرگز مسئولیت را به سیستم پشتیبان شما واگذار نمی‌کند، اما نقش مهمی را با تامین انرژی کوتاه مدت برای پر کردن شکاف‌ها قبل از بازگشت همه چیز به حالت عادی، ایفا می‌کند. این زمانی امکان پذیر است که دستگاه یو پی اس بین منبع برق اصلی شما نصب شده باشد و تجهیزات در حال محافظت باشد، به طوری که در صورت قطع برق اولین نقطه مرجع خواهد بود. این راه‌اندازی همچنین به سیستم UPS اجازه می‌دهد تا در حین کار، دائماً باتری خود را در چرخه‌های کوچک شارژ کند. افزودن یک منبع تغذیه اضطراری به تنظیمات موجود، راه خوبی برای تضمین این است که هر لحظه زمانی که برق قطع می‌شود، اهمیت دارد. شما نمی‌خواهید با راه‌اندازی یک ژنراتور مشکل داشته باشید، مگر اینکه بدانید یک یو پی‌اس روی برد است و چیزها را ایمن نگه می‌دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم‌های UPS و نحوه کار آن‌ها با باتری‌های خود، همین امروز با امداد باتری به شماره ۷۷۸۵۲۶۴۲ تماس بگیرید.

این باتری‌ها معمولاً به دستگاه‌هایی وصل می‌شوند که معروف‌ترین آن‌ها دستگاه یو پی اس فاراتل است.

عمر مفید باتری یو پی اس چند سال است؟

به عنوان یک قاعده کلی، امید به زندگی برای یک منبع تغذیه بدون وقفه بین ۵ تا ۱۰ سال است. هنگامی که زمان تعویض یو پی اس خود فرا می‌رسد، ممکن است بخواهید به ارتقای بخش‌های دیگر مانند باتری‌ها و باتری و سیستم ذخیره انرژی خود نیز فکر کنید به خصوص اگر در حال انجام تعمیرات برای قرار دادن تجهیزات جدید هستید.

پنج عاملی که عمر باتری یو پی اس را کوتاه می‌کند عبارتند از:

۱. دمای محیط: ظرفیت نامی باتری بر اساس دمای محیط ۲۵ درجه سانتی گراد (۷۷ درجه فارنهایت) است. اگر باتری در دمای بالاتر کار کند، عمر قابل استفاده آن کاهش می‌یابد. دمای محیط ممکن است برای باتری‌های UPS مورد استفاده در مراکز داده با تهویه مطبوع مشکلی ایجاد نکند، اما می‌تواند در مکان‌های صنعتی، محیط‌های محافظت نشده یا آب و هوای گرم مشکل‌ساز باشد.

۲. تعداد دشارژها: آیا متوجه شده‌اید که قدرت باتری یو پی اس شما به اندازه زمانی که برای اولین بار آن را خریدید دوام نمی‌آورد؟ این به این دلیل است که تعداد و طول تخلیه باتری بر توانایی باتری در ارائه انرژی تأثیر می‌گذارد. هر چه میزان دشارژ بیشتر باشد، تخلیه‌ها عمیق‌تر باشد، عمر باتری کوتاه‌تر خواهد بود.

۳. سن: باتری‌ها دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی الکتروشیمیایی هستند که انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند که UPS برای کار کردن به آن نیاز دارد. اما، حتی با شارژ شدن باتری، با گذشت زمان مواد شیمیایی موجود در باتری تخلیه می‌شود، که باعث می‌شود باتری انرژی کمتری تولید کند و برای یک بار مشخص برای مدت زمان کوتاه‌تری تولید کند. بنابراین، مهم نیست که چقدر با دقت از باتری استفاده می‌کنید، در برخی مواقع، زمان «بازنشستگی» باتری است.

۴. اندازه بار: اگر اندازه باتری برای بار کمتر باشد، زمان کارکرد باتری و طول عمر باتری کاهش می یابد. می‌توانید اندازه خود را با Load and Runtime Calculator تأیید کنید تا مطمئن شوید که یک بانک باتری با اندازه مناسب برای بار فعلی خود دارید.

۵. تعمیر و نگهداری: بیشتر یو پی اس ها از باتری‌های سیلد اسیدی (VLRA) مهر و موم شده، تنظیم شده با سوپاپ استفاده می کنند که معمولاً به آن‌ها «بدون تعمیر و نگهداری» می‌گویند. اما ویژگی بدون نیاز به تعمیر و نگهداری واقعاً به این واقعیت اشاره دارد که آن‌ها مهر و موم هستند و نیازی به اضافه کردن الکترولیت ندارند، همانطور که باتری‌های سلولی مرطوب و غرق شده در سیستم های UPS بسیار بزرگ استفاده می‌شوند. اما حتی باتری‌هایی که نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند نیز باید بررسی شوند تا ببینند که آیا خوردگی یا نشتی وجود دارد و اتصالات ترمینال محکم هستند. بدون هیچ گونه تعمیر و نگهداری، باتری های شما اغلب عمر کوتاه تری خواهند داشت.

اکنون که موارد اصلی را که بر عمر باتری تأثیر می‌گذارند مرور کردم، اجازه دهید به سؤال مشتری برگردم. حتی اگر ۳ تا ۵ سال طول عمر قابل استفاده باتری باشد، باز هم به محیط کار و نحوه استفاده شما از باتری‌ها بستگی دارد. بنابراین، بهترین راه برای اطمینان از اینکه باتری‌های شما آب کافی برای قطع برق بعدی شما دارند، نظارت و بازرسی باتری است. اکثر سیستم‌های یو پی اس دارای ویژگی تست باتری در جلوی دستگاه هستند. اگر یو پی اس شما نسبت به قبل با باتری کمتر دوام می‌آورد، ممکن است لازم باشد در نظر داشته باشید که عمر باتری به پایان می‌رسد و باید تعویض شود.
 
باتری‌های یو پی اس ۲ ولت

با فرض اینکه شما از سلول‌های سیلد اسید صحبت می‌کنید، ظرفیت در آمپر ساعت به سطح صفحه بستگی دارد. باتری‌ها در اکثر موارد در اندازه های استاندارد ساخته شده‌اند. بنابراین اگر یک کیس با ۶ سلول ۲ ولت برای ساخت باتری ۱۲ ولت دارید، درجه آمپر ساعت بر اساس اندازه هر یک از سلول‌های جداگانه خواهد بود. همان کیس را بردارید و آن را یک سلولی کنید و ظرفیت آمپر ساعت بیشتر از ۶X خواهد شد (داخل پلاستیک کمتر و صفحات بیشتر چون مجبور نیستیم کیس را به ۶ محفظه تقسیم کنیم) اما فقط یک سلول ۲ ولتی خواهد بود بنابراین طول می کشد. شش مورد از آن‌ها برای تامین باتری ۱۲ ولت شما. بنابراین یک باتری ساخته شده از ۶ عدد از این سلول‌های ۲ ولتی بیش از ۶ برابر ظرفیت هر ۱۲ ولت خواهد بود.

باتری‌های ۲ ولت صبا در ۲ نوع اسیدی و اتمی ساخته و تولید می‌شوند که در ادامه با کاربرد هر یک از آن ها آشنا خواهیم شد:

۱. باتری ۲ ولت اسیدی صبا (OPZS):

OPzS یک سلول غرق شده است، به این معنی که الکترولیت (به طور کلی اسید سولفوریک) به شکل مایع در داخل سلول است. این نوع سلول‌ها گاه به گاه به آب مقطر نیاز دارند. برای اشاره به نوع غلیظ باتری‌های با روکش لوله‌ای، اسید سربی و چرخه عمیق استفاده می‌شود. این باتری‌ها عموماً دارای ولتاژ سلول ۲ ولت هستند و به صورت سری به یکدیگر وصل می‌شوند تا ولتاژهای بیشتری تولید کنند. این نوع باتری‌ها عموماً تهویه می‌شوند و در برنامه‌های ثابت مانند: ذخیره انرژی خورشیدی، باد و پشتیبان آن‌ها حاوی الکترولیت مایع هستند که عموماً از اسید سولفوریک رقیق شده تشکیل شده است.

۲. باتری ۲ ولت اتمی صبا (VRLA):

باتری ۲ ولت ۲۰۰ آمپر سیلد اسید صبا باتری: از ویژگی‌های بارز باتری‌های سیلد اسید صبا عدم نشتی (Leak) الکترولیت در آن‌ها و عدم نیاز به مراقبت و نگهداری است و این مزیت ناشی از تکنولوژی برتر آن در ترکیب مجدد اکسیژن است. اکسیژنی که از صفحات مثبت جدا می‌شود به علت عملکرد ویژه (AGM) به صفحات منفی انتشار یافته و با توجه به تشکیل آب در باتری، نیاز باتری را به اضافه کردن آب از بین برده و در نتیجه باتری نیاز به مراقبت و نگهداری نخواهد داشت. ظرفیت یک باتری مقدار انرژی الکتریکی قابل استفاده از یک سلول شارژ شده است. واحد ظرفیت یک سلول آمپرساعت (Ah) بوده و عبارت است از حاصل ضرب میزان شدت جریان (آمپر) در تعداد ساعات دشارژ، میزان ظرفیت به عواملی نظیر جریان دشارژ، دما در حین دشارژ و ولتاژ نهایی دشارژ بستگی دارد.

۳. باتری لیفتراک ( PZS )

با توجه به طیف گسترده‌ای از باتری‌های نیروی محرکه‌ای که در لیفتراک‌ها، جک‌های پالت برقی، استکرها و بالابرهای هوایی استفاده می‌شوند، فهرست کردن هر اندازه باتری موجود حتی برای مهندسان کارکشته تاسیسات نیز گیج کننده خواهد بود.

باطری لیفتراک چیست پس از شنیدن هر نامی ذهن ما درگیر آن می‌شود که این وسیله چیست و چه کار بردی دارد. یکی از وسایل‌های مهمی که در صنعت استفاده می‌شود باطری لیفتراک است، شما هم حتماً پس از شنیدن این اسم به این فکر افتاده‌اید که باطری لیفتراک چیست؟

درپاسخ به این سوال که باطری لیفتراک چیست؟ باید ابتدا به این مساله توجه کرد که کار این دستگاه چیست.

باتری‌های لیفتراک ۲ عمل را انجام می‌دهد:

•    اولین قدم این است که ابتدا منبع برق را برای لودر فراهم می‌کند.
•    دومین قدم این است که می‌توانیم جرم را مانند یک وزنه ضد وزن ارایه دهیم و این امر باعث می‌شود ظرفیت بلند کردن بالا بر لیفتراک ارتقا یابد.

باتری صنعتی لیفتراک شامل چه اجزایی است؟

•    محل باتری، که سلول‌های جداگانه باتری لیفتراک را در برمی‌گیرد ، میتواند بین ۶ تا ۳۶ بسته باشد و معمولاً ولتاژ هایی که برای باتری لیفتراک به کار گرفته می‌شود ۱۲ ، ۲۴ ، ۳۶ و ۴۸ ولت است .
•    سلول‌های باتری، که اساساً باتری‌های سلولی لیفتراک کوچک هستند ولی باتری‌های خود ساخته دارای یک صفحه سرب و تنگ شده با اسید سولفوریک هستند.
•    میله‌های باتری، که از یک میله سربی بزرگ تشکیل شده است که شامل مرتبط ساختن سلول‌های فرد است. یا به عبارتی دیگر باعث ایجاد یک مدار کامل می‌شود.
کابل باتری، قطره این کابل‌ها معمولاً اندازه قطر یک مداد است. در این کابل سیم‌کشی محکم لازم است تا کابل بتواند فشار قوی بالایی تولید کند. برخی از باتری‌ها می‌توانند یک آمپر ساعت را به اندازه‌ی ۱۲۰۰ آمپر داشته باشند. یک جوشکار برای جوش دادن یک فولاد ضخیم ذوب شد به ۲۰۰ تا ۳۰۰ آمپر نیاز دارد . حال با این حساب می‌توان فهمید که کابل‌های بزرگ برای عملیات‌ها چقدر حیاتی هستند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خرید اینترنتی فروش اینترنتی تعمیر و نگهداری باتری یو پی اس باتری ها منبع تغذیه آمپر ساعت عمر باتری سلول ها یک سلول قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۵۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود

در بازدید دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش ‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی از سازمان انرژی اتمی ایران مقرر شد که نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌‏بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی ضمن بازدید از شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در گفت‌و گو با معاون رییس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل این شرکت در خصوص زمینه های استفاده از انرژی هسته ای در حوزه گیاهان دارویی از جمله رفع آلودگی های میکروبی، قارچی و کاهش مصرف سم بحث و تبادل نظر کرد.محمدرضا شمس اردکانی که به دعوت پژمان شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران در راس هیئتی در محل این سازمان حضور یافته بود، ضمن تشکر از این دعوت گفت: امروز علم و دانش در کشور متولی‌هایی دارد که هم‌‏افزایی این مجموعه‌ ها می‏‌تواند توسعه علمی کشور را رقم بزند. ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری، برنامه‌‏های خود را بر اساس سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) در راستای آماده‌سازی سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در طب سنتی، حفظ میراث مکتوب طب سنتی و تقویت اقتصاد گیاهان دارویی و طب سنتی و توجه به ارتقای تکنیک‏‌های موجود در این حوزه قرار داده است. استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یکی از تکنیک‌‏های مطرح جهانی در رفع آلودگی‌های میکروبی، قارچی و  کاهش مصرف سم در تولید گیاهان دارویی نیز می‌تواند قابل توجه باشد.

دبیر ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی با اشاره به بازار جهانی گسترده گیاهان دارویی که به گفته وی در سال ۲۰۵۰ به  حدود پنج هزار میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار کرد: میزان درآمدزایی بازار گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ تقریبا سه برابر درآمد بازار نفت خواهد بود که برای داشتن سهمی از این بازار، باید هم‌‏افزایی سازمانی تقویت شود.

وی در ادامه آمادگی ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاست جمهوری را برای همکاری متقابل اعلام و پیشنهاد کرد: در این راستا تفاهم‏نامه‌‏ای بین ستاد و شرکت، منعقد و در زمینه کاربرد پرتوها در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی نیز مانند آیین‌نامه عطاری‌‏ها و بارانداز گیاهان دارویی با همکاری انجمن‌‏های علمی مربوط، مستندسازی انجام شود.

دبیر فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی همچنین بر استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم در راستای فرهنگ‏‌سازی و فواید کاربرد پرتوها در ایجاد اعتماد عمومی تاکید کرد.

شیرمردی، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران نیز گفت: نقش پرتوها در کیفیت زندگی مردم باید بیش از پیش نمایان باشد زیرا محصولات کشاورزی، مواد غذایی، بهداشت و سلامت، محیط زیست و صنعت با حضور پرتوها کیفیت بهتری خواهند داشت. با ایجاد سامانه پرتودهی در ابتدا تنها استریل کردن وسایل و تجهیزات پزشکی انجام می‌شد اما با توسعه این سامانه‌‎ها و اهمیت کاربرد پرتوها در کشاورزی و سلامت، سند آمایش سرزمینی تدوین شد. در نتیجه این آمایش، ۱۲ منطقه دارای اولویت تولید محصولات کشاوزی از نظر نوع محصول، تناژ تولیدی و قابلیت پرتودهی، انتخاب شده و براساس آن سند راهبردی توسعه محصولات کشاورزی در جهت توسعه صنعت هسته‌‏ای تهیه شد.

وی ادامه داد: کاربرد فناوری هسته‌ای و پرتودهی مواد غذایی یکی از شیوه‌های نوین مؤثر در جهت ارتقای امنیت غذایی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و ... از سالیان گذشته به دنبال استفاده از فناوری هسته‌ای به عنوان راه حلی مناسب و کارآمد برای کمک به امنیت غذایی و مبارزه با گرسنگی و سوء تغذیه، در سراسر جهان بوده و در این راستا همکاری‌های گسترده‌ای را آغاز کرده‌­اند.

شیرمردی با اشاره به این‌که استفاده از پرتوها در بخش کشاورزی از دهه ۵۰ میلادی آغاز شده است، اظهار کرد: با استناد به آمار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی در دنیا بیش از ۶۰ نوع مواد غذایی برای اهداف مختلف شامل کنترل و مهار جوانه زدن، تاخیر در رسیدن، کاهش میکروارگانیسم‌ها، از بین بردن حشرات، غیرفعال کردن انگل‌ها، جلوگیری از فساد و افزایش زمان ماندگاری و ... پرتودهی می‌شود. در مورد گیاهان دارویی، پرتودهی بر روی ادویه‏ جات، دمنوش و داروهای گیاهی انجام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی برخی محصولات شرکت مانند هیدروژل پوشش‌‏دهنده زخم، پودربندآورنده خون (همواستات)، سوپرجاذب بهداشتی، سوپرجاذب کشاورزی (مؤثر در کشت دیم و مقابله با خشکسالی)، آفت‌‏زدای و خشک‏‌کن مایکروویو، هیدرومالچ، سامانه پرتودهی با اشعه ایکس (کاربری کشاورزی، بیولوژی و عقیم‌‏سازی حشرات)، سامانه پرتودهی خودحفاظ گاما و ... پرداخت.

شیرمردی افزود: یکی از مهم‏ترین محصولات شرکت، دستگاه اسانس‌‏گیر صنعتی است که مجهز به سنجه اپتیکی است و علاوه بر تولید اسانس، پایش کیفیت ذرات خروجی از دستگاه را برای افزایش خلوص انجام می‌دهد. اسانس گیاهان دارویی و معطر استخراج ‎شده با امواج مایکروویو به دلیل بهره‌‏گیری از این سنجه‌‏ها دارای خلوص بالا است.

معاون سازمان انرژی اتمی بر درخواست حمایت از ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی در معرفی محصولات و همراهی برای فرهنگ‏سازی سودمندی کاربرد پرتوها در موارد مذکور تاکید کرد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در پایان جلسه مقرر شد تا از طرف ستاد و شرکت، افرادی به عنوان رابط معرفی شوند تا طی جلسات مستمر، نقشه راه عملیاتی بهره ‏برداری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • آجر قزاقی چیست؟ 5 کاربرد آجر سنتی+ عکس نمای آجر قزاقی
  • کاربرد انواع ریسه ال ای دی در دکوراسیون داخلی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود