Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@08:28:10 GMT

علت بالا بودن گلبول های سفید خون چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۹۹۷۰۴

علت بالا بودن گلبول های سفید خون چیست؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ گلبول های سفید ، از اجزای حیاتی خون هستند و نقش آن ها مبارزه با عفونت است . به طور کلی این گلبول ها نقش مهمی در سلامتی فرد ایفا می ‎کنند . تعداد بالای گلبول های سفید خون ممکن است نشان دهنده این باشد که سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با برخی عفونت ها و بیماری ها است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر همچنین در اثر بالای بودن استرس جسمی و عاطفی نیز بروز پیدا می ‎کند. تعداد گلبول های سفید در افراد مبتلا به سرطان ، بالا گزارش می ‎شود.

از طرفی دیگر پایین بودن تعداد این گلبول ها ممکن است حاکی از آن باشد که عفونت یا بیماری باعث از بین رفتن این سلول های سفید ، سریع تر از حالت عادی آن ها شده و منجر به کاهش تولید آن ها نیز می ‎شود . گلبول های سفید تقریبا 1% از کل سلول های خون را تشکیل می‎ دهند و برای عملکرد منظم سیستم ایمنی بدن ضروری می ‎باشند.

این گلبول ها به لکوسیت نیز معروف هستند . مغز استخوان به طور مداوم گلبول سفید تولید می ‎کند . آن ها تا زمانی که برای مبارزه با عفونت یا بیماری در بدن لازم باشند ، در خون و سیستم های لنفاوی ذخیره می‎ شوند.

انواع گلبول های سفید

بدن اکثر افراد روزانه چیزی حدود 100 میلیارد گلبول سفید تولید می ‎کنند . به طور معمول بین 4000 تا 11000 سلول در هر میکرولیتر خون وجود دارد ؛ البته این امر به نژاد افراد بستگی دارد. گلبول های سفید دارای انواع و عملکردهای مختلفی هستند :

لنفوسیت ها :این سلول ها ، آنتی بادی هایی تولید می ‎کنند که به بدن در مبارزه با باکتری ها، ویروس ها و سایر تهدیدات کمک می ‎کنند.

نوتروفیل ها :این سلول ها، باکتری ها و قارچ ها را از بین می ‎برند.

بازوفیل ها :این سلول ها با ترشح مواد شیمیایی در جریان خون به بدن در مقابله با آلرژی ها و عفونت ها کمک می ‎کنند.

ائوزوفیل ها :این سلول ها ، مسئول از بین بردن انگل ها و سلول های سرطانی و در برخی موارد پاسخ آلرژیک هستند.

مونوسیت ها :این سلول ها ، مسئول حمله و از بین بردن میکروب ها و باکتری هایی هستند که وارد بدن می‎ شوند.

در صورت لزوم ، مونوسیت ها به ارگان های دیگر مانند طحال ، کبد ، ریه ها و مغز منتقل شده و در آن جا به سلولی به نام ماکروفاژ تبدیل می ‎شوند.

ماکروفاژ مسئولیت انجام بسیاری از فعالیت ها از جمله از بین بردن بافت مرده و آسیب دیده ، از بین بردن سلول های سرطانی و تنظیم پاسخ ایمنی را بر عهده دارد.

علل بالا بودن گلبول های سفید خون در افراد

افزایش گلبول های سفید خون به نام لکوسیتوز معروف است که این امر به طور معمول در پاسخ به شرایط زیر اتفاق می ‎افتد :

    عفونت های باکتریایی و ویروسی

    سرکوب سیستم ایمنی

    داروها ، از جمله کورتیکواستروئیدها و اپی نفرین

    نقص مغز استخوان یا اختلال ایمنی، میلوفیبروزیس

    برخی سرطان ها مانند لوسمی :لوسمی لیمفوسیتیک حاد ، لوسمی میلوژنوس حاد ، لوسمی لیمفوتیک مزمن ،لوسمی میلوژنوس مزمن

    روماتوئید آرتریت

    لنفوسیتی حاد یا مزمن

    پلی سیتمی ورا :غلظت خون بالا

    التهاب

    صدمه

    استرس و فشار عاطفی

    انجام فعالیت های بیش از حد

    بارداری

    استعمال دخانیات

    عکس العمل های آلرژیتیک

    ورزش بیش از حد

    برخی از بیماری های تنفسی مانند سیاه سرفه یا سل

سیاه سرفه و سل

چنانچه در بخش سلامت گفته ایم در اکثر موارد، تمامی گلبول های سفید خون به طور همزمان افزایش پیدا خواهند کرد اما با این حال در برخی افراد که مبتلا به بیماری خاصی هستند ، تنها یکی از انواع گلبول های سفید خون افزایش پیدا می ‎کنند . در صورتی که یکی از انواع گلبول های سفید افزایش یابد ، ممکن است فرد به بیماری خاصی مبتلا باشد.

مونوسیت ها :مقادیر بالای مونوسیت ها ممکن است نشان دهنده وجود عفونت مزمن، بیماری خود ایمنی، اختلال خونی، سرطان و یا سایر شرایط پزشکی باشد.

لنفوسیت ها :افزایش سطح لنفوسیت ها با نام لکوسیتوز لنفوسیتی معروف است که این امر ناشی از حمله ویروسی یا عفونی مانند سل و یا لنفوم و لوسمی رخ دهد.

نوتروفیل ها:افزایش سطح نوتروفیل ها در بدن، با نام لکوسیتو نوتروفیل معروف است. این بیماری یک پاسخ ایمنی طبیعی به یک رویداد مانند عفونت، آسیب، التهاب ، برخی از داروها و انواع خاصی از سرطان خون است.

بازوفیل ها:افزایش سطح بازوفیل ممکن است در افرادی که سابقه بیماری کم کاری تیروئید را دارند و یا سایر شرایط پزشکی رخ دهد.

ائوزوفیل ها :وجود مقادیر بالای ائوزوفیل نشان دهنده پاسخ بدن به یک عفونت انگلی ، آلرژن یا آسم است.

به هر حال، هیچ علت مشخصی برای افزایش میزان گلبول های سفید خون وجود نداشته و این موضوع به عنوان سندروم هایپیروزینوفیلی ایدیوپاتیک شناخته می ‎شود که این امر می ‎تواند منجر به عوارض جدی مانند آسیب به قلب ، ریه ، کبد، پوست و سیستم عصبی شود.

مبتلایان به سندروم هایپیروزینوفیلی ایدیوپاتیک ، ممکن است دارای علائمی مانند موارد زیر باشند :

    کاهش وزن

    تب

    عرق شبانه

    خستگی

    سرفه

    درد قفسه سینه

    ورم

    درد معده

    ضایعات پوستی

    ضعف

    گیجی

    کما

خستگی و گیجی

سایر علل عدم تعادل سطح گلبول سفید خون

پایین بودن سطح گلبول های سفید خون ممکن است نشان دهنده کاهش میزان عملکرد فعالیت ایمنی بدن باشد. این امر در نتیجه شرایطی مانند ایدز و یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی رخ دهد. افرادی که دارای میزان گلبول سفید کمتر از حد معمول هستند، معمولا مبتلا به برخی بیماری های خود ایمنی و عفونت می ‎شوند.

تولید غیر طبیعی سلول های خونی نیز از ویژگی های برخی سرطان ها مانند سرطان خون و لنفوم است . تولید مقادیر بالای سلول خون نابالغ، به دلیل عدم تعادل سلول های خونی است. اختلالات میلوپرولیفراتیو، شرایط نادری است که ممکن است در برخی افراد بدخیم شود.

تشخیص بالا بودن گلبول سفید

اثرات سطح بالای گلبول های سفید خون به شرایط یا عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد . نوسانات در تعداد سلول های خون ممکن است به هیچ وجه علائمی ایجاد نکند . پزشک با توجه به علائم ، از آزمایش خون به منظور ارزیابی تعداد گلبول های سفید خون استفاده می ‎کند و انجام سایر آزمایشات و معاینات ، اغلب برای مشخص کردن علت دقیق مشکل ضروری می ‎باشد.

منبع: نمناک پربیننده ترین اگر می خواهید ۲۰ سال جوانتر شوید بخوانید! آشنایی با خواص سیاه دانه علائم پیرچشمی در ۴۰ سالگی چیست؟ کمبود این ویتامین ها موجب بی خوابی می شود ۶ بیماری : قاتل خاموش

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیستم ایمنی خون گلبول قرمز رگ های خونی گلبول سفید گلبول های خون گلبول های سفید خون سلول های خون سیستم ایمنی بین بردن سلول ها گلبول سفید نشان دهنده مونوسیت ها گلبول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۹۹۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند

پروفسور محمداسماعیل اکبری در تعریف سرطان به قدس آنلاین می گوید: سرطان یک نوع بیماری هوشمند است و کاملاً هوشیارانه خودش حفظ می کند به همین دلیل هر ساله در تمامی دنیا شاهد افزایش تعداد و نوع سرطان هستیم و از آنجا که کشور ما رو به پیری است افزایش سرطان نیز در آن بیش از دیگر کشورها مشاهده می شود.

دکتر محمد اسماعیل اکبری،رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

وی می افزاید: سرطان صرفاً بیماری ژنتیک نیست به دلیل آنکه سرطان ها حداکثر ۱۰درصد واکنش ارثی دارند و ۹۰درصد فرضی هستند نه ژنتیکی. این در حالی است که هیچ سرطانی وجود ندارد که بدون تغییر ژن ایجاد شده باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه می دهد: درمان سلول به جای درمان ژن نکته مثبتی است؛ اما باید به این نکته اشاره کنیم که قطعا در آینده پاسخ همه مشکلات درمانی را نخواهد داد و ما ناگزیر خواهیم بود آن را کنار بگذاریم. چراکه قبل از این تصور می کردیم که سلول سرطانی عامل ایجاد سرطان است؛ اما اکنون می دانیم که هم سلول سرطانی در بروز این بیماری نقش دارد و هم محیط میکروسکوپی تومور که همان سلول های نسج هم بندی هستند و در اطراف سلول های سرطانی قرار دارند. بنابراین محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارند.

این  فوق تخصص جراحی غدد و سرطان تصریح می کند: کشور ما از سردمداران از درمانی جدید در دنیا است و ما بر مبنای محیط اطراف سلول های سرطانی طراحی کرده ایم. بنابر این محیط اطراف سلول های سرطانی جایگاه مهمی در تثبیت و گسترش سرطان دارد.

بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کندوی می گوید: کشور ما جزو ۱۰کشور دنیاست که سلول درمانی انجام می دهد؛ اما این روش درمان قطعی سرطان نیست و کسانی که سلول درمانی را روشی قطعی برای درمان می دانند بیش از ۵۰ متغیر را نادیده گرفته اند.

اکبری اذعان می دارد: درمان تومورهای غده ای تنها با جراحی امکان پذیر است و روش های دیگر از جمله رادیوتراپی، شیمی درمانی، درمان با اشعه، هورمون درمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی هرکدام به سهم خود مثبت و تأثیر گذارند اما به هیچ وجه درمان قطعی سرطان نیستند. بنابراین سل تراپی نیز هرگز نمی تواند روش درمانی قطعی باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه تقریباً هر روش درمانی نقطه ضعف هایی دارد ادامه می دهد: بیش از ۲۰۰۰ مورد سل تراپی در ایران انجام شده است که این موضوع نشان می دهد از دنیا عقب نیستیم؛ اما چنین نیست که مشکل سرطان حل شده باشد چراکه انتظار نداریم سل تراپی معجزه کند و تنها می تواند تأثیرگذار و کمک کننده برای درمان باشد.

وی درباره مرگ و میر بیماران سرطانی توضیح می دهد: در گذشته دو سوم افرادی که مبتلا به سرطان می شدند بیشتر از یک سال زنده نمی ماندند اما اکنون در کشور ما حداقل دو سوم مبتلایان حتماً زنده می مانند و این موضوع نشان می دهد روی خط علم دنیا حرکت می کنیم و جزو کشورهای موفق و حتی در مواردی مانند سرطان پستان یا تیروئید، پیشگام تر از کشورهای اروپایی و آمریکایی بوده ایم.

اکبری در پاسخ به خبرنگار ما درباره تأثیر داروهای سنتی بر درمان سرطان تصریح می کند: متأسفانه در فضای مجازی درباره انواع بیماری ها و روش های درمانی آن تبلیغات بدون اساس و پایه علمی صورت می گیرد اما به جرئت باید گفت سرطان هرگز و هرگز با هیچ داروی سنتی درمان نمی شود بلکه در موارد بسیاری استفاده از داروی سنتی برای درمان سرطان، بیمار قابل درمان را به بیمار غیرقابل درمان تبدیل کرده است.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان