Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@05:07:05 GMT

کیست نابوتین چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۲۱۹۷

کیست های نابوتین نسبتا شایع هستند اما تهدیدی جدی برای سلامت شما یا نشانه سرطان دهانه رحم محسوب نمی‌شوند. ناطقان: کیست نابوتین که کیست دهانه رحم، کیست احتباس مخاطی یا کیست اپیتلیال نیز نامیده می‌شود، کیست ریزی است که روی سطح دهانه رحم ایجاد می‌شوند. این کیست مملو از مخاطی است که توسط غدد دهانه رحم ترشح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




کیست های نابوتین نسبتا شایع هستند اما تهدیدی جدی برای سلامت شما یا نشانه سرطان دهانه رحم محسوب نمی‌شوند.


چه کسانی در معرض ابتلا به کیست نابوتین هستند؟

هر کسی که سرویکس (دهانه رحم) دارد می‌تواند به کیست نابوتین مبتلا شود؛ موضوعی که قابل جلوگیری نیست. با این حال احتمال بروز این کیست ها بین دوران بلوغ و یائسگی بیشتر است. برخی اتفاقات خاص زندگی نیز بر نحوه رشد سلول های پوستی داخل دهانه رحم تاثیر می‌گذارند، به‌طوری‌که احتمال مسدود شدن غدد شما و بروز کیست را افزایش می‌دهند.

بعد از بچه‌ دار شدن: بسیاری از افراد پس از بارداری و در جریان معاینات معمول متوجه می‌شوند کیست نابوتین دارند. سلول های پوستی دهانه رحم پس از زایمان سریع‌تر رشد می‌کنند. این سلول‌های جدید می‌توانند باعث انسداد غدد دهانه رحم شده و به ایجاد کیست نابوتین بیانجامند.

بعد از تجربه آسیب در دهانه رحم: سلول های پوست دهانه رحم پس از آسیب‌دیدگی در این ناحیه ناحیه افزایش پیدا می‌کنند. سلول‌های جدید به ترمیم هرگونه آسیبی که به بافت دهانه رحم شما وارد شده کمک می‌کنند. این سلول‌های پوستی می‌توانند غدد دهانه رحم را مسدود کرده و مخاط را در آن ناحیه گرفتار کنند، که این موضوع باعث شکل‌گیری کیست نابوتین می‌شود.

بعد از ملتهب یا عفونی شدن دهانه رحم: سلول‌ های پوستی دهانه رحم برای ترمیم هرگونه آسیبی که به دنبال التهاب یا عفونت ایجاد می‌شود تکثیر می‌شوند که این موضوع همان‌طور که پیش‌تر گفتیم به بروز کیست نابوتین منجر می‌شود.
عوامل خطر کیست نابوتین

اگر باردار یا در سنین باروری هستید بیشتر مستعد بروز این کیست‌ ها خواهید بود. سن باروری از بلوغ تا شروع یائسگی ادامه دارد.

همچنین در صورت ابتلا به بیماری adenoma malignum ممکن است در معرض خطر بروز کیست های مشابه باشید. این وضعیت نوعی نئوپلازی بدخیم است که بر تولید مخاط در دهانه رحم تاثیر می‌گذارد.

کیست نابوتین چیست؟ آیا این کیست نشانه سرطان است؟
علائم کیست نابوتین چیست؟

اندازه کیست های نابوتین از چند میلی‌متر تا چهار سانتیمتر متغییر است. این کیست ها صاف هستند و به زنگ سفید یا زرد ظاهر می‌شوند. اما باعث درد، ناراحتی یا علائم دیگر نمی‌شوند؛ بنابراین احتمالا پزشکتان در طول معاینات معمول لگن متوجه بروز یک یا چند کیست در دهانه رحم شما خواهد شد.

با این حال اگر کیست نابوتین پاره شود ممکن است متوجه بروز علائمی شوید. با ترکیدن کیست نابوتین مخاط و کمی خون آزاد می‌شود که ممکن است آن را ترشحات واژن تلقی کنید. این ترشح می‌تواند بدبو هم باشد.

فشار خفیف یا احساس پُری در واژن و درد قبل، حین یا بعد از مقاربت را می‌توان به عنوان علائم ابتلا به کیست نابوتین به شمار آورد.

اگر خونریزی بین قاعدگی، ترشح غیرمعمول یا درد شدید لگن دارید با پزشک خود صحبت کنید. این علائم ممکن است نشان‌دهنده عفونت یا ناهنجاری‌های دیگری باشند که نیاز به ارزیابی دارند.
درمان کیست نابوتین

کیست های نابوتین خوش خیم هستند و عموما نیاز به درمان ندارند. در موارد نادر این کیست ها ممکن است بزرگ شوند و شکل و اندازه دهانه رحم را تغییر دهند. اگر کیست نابوتین شما حاد باشد می‌تواند معاینه معمول دهانه رحم را دشوار یا غیرممکن کند. در این موارد پزشک ممکن است برداشتن کیست نابوتین را به منظور معاینه دهانه رحم توصیه کند.

برای برداشتن کیست نابوتین نیاز به جراحی نیست و در عوض با برق یا سرمادرمانی می‌توان آن را درمان کرد. برچسب ها: کیست ، نابوتین ، سرطان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کیست سرطان دهانه رحم کیست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟

قبرستان ممنوعه تهران، که با نام قبرستان دولاب نیز شناخته می‌شود، یک‌گورستان قدیمی مربوط به مسیحیان است. در واقع این قبرستان باغی بزرگ در اتوبان شهید محلاتی، بین خیابان‌های شهید رضایی و مستفیذ است که در میان اهالی به نام قبرستان «دولاب» شناخته می‌شود. این گورستان محل دفن مسیحیان کشورهای فرانسه، ایتالیا، روسیه و لهستان است که در سال‌های دور در ایران زندگی می‌کردند و در این کشور نیز از دنیا رفته‌اند. تعدادی از این افراد سرباز و بخشی دیگر افراد غیرنظامی بوده‌اند که در بین آن‌ها اشخاص مشهور نیز دیده می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، افرادی که در این قبرستان به خاک سپرده‌ شده‌اند، ملیت‌های مختلفی دارند. ملیت هر فرد با یک پرچم بر روی قبر مشخص شده است. بر روی سنگ قبرها نیز علائمی چون صلیب یا تصویری از یک بانوی غمگین دیده می‌شود. افرادی که در این قبرستان آرمیده‌اند، سربازان گمنام روسیه و لهستانی‌هایی هستند که در جنگ جهانی دوم در راه برگشت به وطن جانشان را از دست داده‌اند. تعدادی از قبرها نیز مربوط به کنت‌های فرانسوی، شاهزاده‌های گرجی و پزشکان دربار قاجار و پهلوی است. افراد مشهوری مانند «اوانس اوگانیانس» اولین کارگردان سینمای ایران و موسس اولین مدرسه بازیگری در ایران، «شاهین سرکیسیان» موسس تئاتر مدرن در ایران، «کنت دو مونت فرت» اولین رئیس پلیس ایران، «ولادیسلاو هورودکی» معمار اهل لهستان، «ولادیمیر گاردایستکی» معمار ایستگاه راه‌آهن تهران، «آلفرد ژان بانیست لومر» موسیقی‌دان نظامی فرانسوی مربوط به دوران ناصرالدین‌شاه قاجار که نخستین سرود ملی ایران را ساخت، «دکتر کلوکه» پزشک فرانسوی محمدشاه قاجار و «دکتر تولوزان» پزشک مخصوص ناصرالدین شاه که از جمله اقدامات او در ایران می‌توان به بهداشت عمومی و تشکیل مجلس حفظ‌الصحه اشاره کرد.

اولین قبر متعلق به پزشک مخصوص دربار

این محدوده در گذشته‌های دور زمین کشاورزی بود که بعدها تبدیل به قبرستان شد. اولین فردی که در این منطقه به خاک سپرده شد، دکتر «کلوکه» پزشک اختصاصی محمدشاه و ناصرالدین‌شاه قاجار بود. «کلوکه» در سال۱۸۵۵ در این خاک دفن شد. بعدها دکتر تولوزان، یکی از پزشکان فرانسوی دربار قاجار، زمین‌های این منطقه را خرید و آن را به گورستان مسیحیان مقیم تهران تبدیل کرد. بخش‌های مختلف این گورستان توسط سفارت‌های فرانسه، ایتالیا و لهستان خریداری شد و اکنون آنها این محل را مدیریت می‌کنند.

قبرستان دولاب بیش از ۷۵ هزار مترمربع مساحت دارد و دارای ۵ بخش مختلف است. هرکدام از این بخش‌ها ورودی جداگانه‌ای دارند. در میان قبرستان نیز یک خیابان وجود دارد که این ۵ بخش را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند. سه بخش کاتولیک، ارتدوکس و ارامنه گریگوری در قسمت شرقی و دو بخش ارامنه کاتولیک و آشوری‌های کلدانی در قسمت غربی قبرستان دولاب قرار دارد. بزرگ‌ترین بخش قبرستان دولاب مربوط به ارامنه است که حدود ۴۴ هزار مترمربع را در برمی‌گیرد. اغلب افرادی که در این بخش مدفون شده‌اند، ارامنه ایرانی هستند که در بین آن‌ها افراد نامی و سرشناسی چون شاهین سرکیسیان، آرام گارونه، اسرائیل ساهاکیان، زورا ساگینیان، مارکار قارابگیان، نیکلای لاوری و نیکوکاران درمانگاه خیریه آودیسیان دیده می‌شوند. قدیمی‌ترین سنگ قبر این بخش مربوط به سال ۱۳۷۵ است. پس از آن تدفین در این قبرستان از طرف شهرداری تهران ممنوع اعلام شد.

ترسناک‌ترین بخش قبرستان

مسیحیان ارتدوکس در بخش ارتدوکس‌های قبرستان دولاب دفن شده‌اند که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به نیکولای مارکف معمار و آنتوان سوروگین عکاس اشاره کرد. این افراد هر دو روسی بوده‌اند و اصالت گرجی داشتند. در قسمت ورودی این بخش یک آرامگاه دیده می‌شود که با معماری گرجی و به شکل کلیسا ساخته شده است. این آرامگاه به مینادورا خوشتاریا، همسر آکاکی خوشتاریا تعلق دارد. آکاکی خوشتاریا تاجر گرجی است که امتیاز استخراج نفت شمال ایران را از دربار قاجار دریافت کرده و در این منطقه مشغول فعالیت بود. همچنین قسمت دیگری از قبرستان دولاب، که با عنوان ترسناک‌ترین بخش شناخته می‌شود، مربوط به ۲۶ مهندس ایتالیایی است. مهندسین معدنی که در سال‌های ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۳ در ایران کار می‌کردند و همین‌جا جان خود را از دست دادند. قبرهای این افراد در زیرزمین و لای دیوارها قرار دارد و سنگ قبر آن‌ها نیز به صورت ایستاده دوتادور این دیوارهای نصب شده است.

در واقع برای ورود به این بخش باید از میان مردگانی ایستاده عبور کنید که کمی ترسناک است. از سوی دیگر حدود ۱۴هزار و ۲۰۰ مترمربع از قبرستان متعلق به کاتولیک‌هاست. در این بخش قبر افراد مشهوری چون دکتر کلوکه، دکتر جمشید اعلم و ولادیمیر گاردایستکی دیده می‌شود. اکنون قبرستان ممنوعه توسط سفارت‌خانه‌های مربوطه مانند روسیه، لهستان، فرانسه و شورای خلیفه‌گری ارامنه مدیریت می‌شود. یک خانواده در این قبرستان زندگی می‌کنند که نگهبانی از قبرستان را بر عهده دارند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • پاسخ به مهم‌ترین پرسش هواداران استقلال؛ مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • امام فرشته‌ها کیست؟! + فیلم
  • خسرو غفوریان کیست؟
  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟